• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

V minulé sezóně se konaly pouze srazy seniorských reprezentačních výběrů, na kterých se představila kapitánka Levhartic Michaela Krejzová. Aktuálně se zatím mohou scházet i mládežnické národní týmy, i díky tomu se během reprezentační přestávky na srazy vydala hned šestice chomutovských basketbalistek.

Do ženské reprezentace byla opět povolána Michaela Krejzová, jež v rámci kvalifikace o mistrovství Evropy 2023 zasáhla do druhého střetnutí v Irsku. Jedna z opor Levhartic nastoupila v Dublinu na necelé čtyři minuty, během nichž neproměnila jednu trojku, získala jeden míč a dvakrát faulovala. Pasáž v průběhu jejího pobytu na palubovce Češky vyhrály o šest bodů.

Premiérovou pozvánku dostala rovněž druhá nejlepší chomutovská střelkyně v Renomia ŽBL Valentýna Kadlecová. Stále teprve sedmnáctiletá chomutovská odchovankyně příležitost v utkání od kouče Štefana Svitka nedostala, získávala však zkušenosti během tréninků a měla možnost zblízka sledovat i zápasy.

Na kemp národního týmu do 18 let odcestovaly také dvě Levhartice, které patří do širšího kádru pro Renomia ŽBL a mezi důležité postavy chomutovských juniorek. Lucie Ceralová je s průměrem čtrnácti bodů na utkání nejlepší střelkyní Levhartic do 19 let, Johana Staňková figuruje v týmovém pořadí podle průměru bodů na zápas na páté příčce.

Sraz měla na programu rovněž druhá nejmladší dívčí reprezentace do 16 let. Tam se vydaly dvě chomutovské kadetky – Valentina Čermáková a Marie Staňková. První jmenovaná je s průměrem 10,9 bodu na utkání druhou nejlepší střelkyní Levhartic do 17 let, mladší sestra Johany Staňkové nastřádala třetí nejvyšší počet doskoků.

„Těší nás, že reprezentace se zajímají o naše mladé hráčky. Je to dobrá vizitka práce našich mládežnických trenérů,“ libuje si sportovní manažer mládeže Petr Drobný s poukazem na fakt, že pět z výše uvedených hráček nastupuje i za mládežnické týmy Levhartic.