• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

K druhému utkání FIBA EuroCupu odcestovaly Levhartice Chomutov do francouzského Lyonu, kde jim ve středu ve 20 hodin budou soupeřem basketbalistky LDLC ASVEL Feminin. Levhartice jsou dobře naladěné posledními výsledky a v plné síle. Na palubovce největšího favorita skupiny A se pokusí o překvapení.

Druhé kolo druhé nejvyšší evropské soutěže zavedlo Levhartice Chomutov na palubovku největšího favorita na prvenství ve skupině. Úterní brzká cesta letadlem vedla přes Amsterodam a chomutovský tým dovedla do cíle tak, že ještě stihl podvečerní trénink. Až na rekonvalescentku Míšu Krejzovou, která bude Levharticím držet palce opět jen na lavičce, mají trenéři Pavel Staněk a Petr Stavěl k dispozici kompletní družstvo. To je pozitivně naladěné posledním ligovým vítězstvím nad KP Tany Brno, ale především skalpem KS AZS AJP Gorzów Wielkopolski z prvního kola EuroCupu, což bylo vůbec první vítězství Chomutova v této soutěži.

LDLC ASVEL Feminin Lyon má po třech kolech francouzské ligy bilanci dvou vítězství a jedné prohry. Do EuroCupu vlétl jako uragán a kyperský Limassol porazil na jeho hřišti 97:44, když první čtvrtinu ovládl 33:9. Potvrzuje tak předsezonní prognózy, které jej pasují na jasného vítěze skupiny. V kádru má mnoho vynikajících basketbalistek včetně hvězdy budoucnosti – kamerunské rodačky Dominique Malongy. Jedna z nejlepších mladých hráček na světě těží z výšky 198 cm a rozpětí rukou, přitom je velmi pohyblivá. V úvodu francouzské ligy má bilanci 19,7 bodu a 10,3 doskoku na zápas. V létě s Francií získala stříbro na olympijských hrách v Paříži, a to je jí pouhých 18 let! Prezidentem LDLC ASVEL Feminin je mistr Evropy a trojnásobný vítěz NBA Tony Parker.

Zápas LDLC ASVEL Feminin Lyon – Levhartice Chomutov začne ve 20.00 hodin a ke zhlédnutí bude na webu FIBA Eurocupu - https://www.fiba.basketball/en/events/eurocup-wome...