• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

V úterý 24. září odstartuje v chomutovské sportovní hale nový ročník CHANCE ŽBL. V utkání, které je věnované školákům, vyzvou Levhartice jako hostující celek LOH 2028 Chomutov.

Oba týmy se střetly v přípravném utkání ve středu 18. září, kdy se po výsledku 77:62 radovaly Levhartice. Zatímco pro svěřenkyně Pavla Staňka to bylo šesté přípravné utkání, tak LOH 2028 pod vedením Petra Tremla se sešlo kompletně vůbec poprvé k zápasu a hned druhý historický duel tohoto týmu bude tak soutěžní.

Levhartice, které opustila po předchozí sezóně největší hvězda NaJaj Pollard nebo zkušené duo Kučerová, Satoranská, se posílily o reprezentační pivotku Kateřinu Rokošovou nebo také o Bulharku Ivanu Nikolovou. V týmu zůstala zkušená rozehrávačka Kateřina Bartoňová a trenér Pavel Staněk bude vyhlížet návrat Michaely Krejzové, která se ještě stoprocentně nezotavila z vážného zranění z předloňského play-off.

Největší hvězdou a oporou týmu Petra Tremla by měla být jednoznačně Adéla Mezihoráková, jež společně s Marií Staňkovou, či Natálií Svobodovou budou moci nastoupit za Levhartice v EuroCupu. LOH 2028 nemá pro letošní ročník úplně sportovní ambice, cílem pro hráčky je, aby hrály co nejvíce ve vysokém tempu, jenž česká nejvyšší basketbalová soutěž určitě přináší. Dres LOH 2028 bude oblékat i několik talentovaných hráček, které v uplynulé sezóně hájily dres chomutovské béčka a díky projektu LOH 2028 tak dostaly možná i nečekanou šanci v české nejvyšší soutěži.

Předehrávka 3. kola CHANCE ŽBL, která zahájí letošní ročník české nejvyšší ženské basketbalové soutěže bude věnována všem školákům a školám, které mohou do MSH Chomutov dorazit zdarma a to v úterý 24. září od 9:00.