• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Sezóna se blíží a trenér Pavel Staněk nakonec přivítá ve svém kádru ještě jednu novou tvář, kterou je rodačka z bulharského Samokova Ivana Nikolova. Třiadvacetiletá rozehrávačka případně křídelnice působila v posledních letech v zámoři.

Ivana Nikolova je mládežnickou reprezentantkou své země, kterou reprezentovala Bulharsko na mládežnických evropských šampionátech od roku 2016 do roku 2019. Od roku 2020 pak přešla do systému amerických univerzit, kde postupně oblékala barvy Cal Poly a Old Dominion University. Po květnových promocích se rozhodla pro návrat do Evropy, kde bude hájit barvy chomutovských Levhartic. „Věříme tomu, že to je hráčka, kterou jsme hledali do naší mozaiky a zapadne do systému,“ říká trenér Levhartic Pavel Staněk.


„Sháněli jsme hráčku na pozici 3, a Ivana by měla mít kvalitu nejen pro českou ligu, ale samozřejmě také pro EuroCup,“ říká majitel klubu Petr Drobný, pro kterého to je pátá cizinka v historii, po Američankách Reynolds, Pollard, Morris a Ukrajince Kovtunové. „Některá zranění u našich hráček budou zřejmě na delší čas a tak jsme rádi, že budeme mít Ivanu hned na start sezóny,“ vysvětluje Drobný