• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Levhartice po suverénní jízdě, ve které zapsaly jen jednu porážku z třinácti duelů, obhájily titul v CHANCE PROFI TOUR 3x3. Jak loni, tak také letos u toho byla zkušená rozehrávačka a účastnice londýnské Olympiády Kateřina Bartoňová.

Kačko, jaké jsou pocity po obhajobě titulu v PROFI TOUR 3X3?
Je to super, splnili jsme cíl, který jsme si dali. Celkově jsme si to s holkama užili.

Zmiňuješ spoluhráčky, jak důležité pro Vás bylo, že součástí týmu byly vlastně dvě reprezentantky v 3x3 - Anna Rylichová a Monika Fučíková?
Určitě to pomohlo! Holky trojkový basket pravidelně hrají a bylo to jasně vidět na hřišti. Navíc do trojkového basketu se poslední době zapojuje víc i Eliška Brejchová, takže tady byla výhoda jasně na naší straně.

Co ty a trojkový basketbal?
Když to začínalo, tak jsem si myslela, že to není nic pro mě, ale ve finále jsem zjistila, že jsem docela přizpůsobivá (smích) a rychle jsem se do toho dostala. Teď se přiznám, že mě to hodně baví a naplňuje, je to rychlá hra, kde nechybí moment překvapení.

K 3x3 patří často i venkovní kurty, jak je tohle pro tebe speciální?
Určitě to je zpestření, já jsem nikdy venku pořádně nic nehrála, takže finále na Náměstí republiky bylo super, i přesto že jsem se na začátku cítila jak nějaké zvíře v ZOO (smích), protože jsme hráli v pomyslné ohrádce, a lidi chodily kolem nás a případně si nás natočily nebo vyfotily.



Nicméně počasí venkovním kurtům úplně nepřálo...
Jo, to je pravda, jak v Chomutově, kde jsme nakonec celý turnaj odehrály v hale, tak i samotné finále jsme musely odehrát na Královce, neboť Náměstí republiky spláchla bouřka.

Co je za tebe největší rozdíl mezi klasických basketbalem a trojkovým?
Rozhodně míč, je sice stejně velký, ale je těžší, takže na rukách to minimálně na začátku je cítít.

Trojkový basketbal je primárně letní záležitost a celá tour se odehrává v období letní přípravy, je to příjemné zpestření letní dříny?
Za mě určitě! Radši si půjdu zahrát dva dny, než jet do Chomutova na dvoufázový trénink (smích).

Nakousli jsme letní přípravu, jak vypadá ta tvoje?
Snažím se pravidelně udržovat, ať to v srpnu pokud možno nebolí, nebo bolí co nejméně.

Máš pro následující sezónu nějaké osobní nebo týmové ambice?
V mém věku osobní ambice už asi nemám, ale týmové určitě. Věřím, že se v dobré formě vrátí Míša Krejzová po těch operacích a že to s holkama v lize zase někam posuneme, navíc by nás měl opět čekat EuroCup.

Zmiňuješ evropské poháry, jaké tam máš vyhlídky?
Určitě uspět a kromě vyrovnaných zápasů zapsat i nějaké to vítězství, k čemuž by nám pomohla asi i o trošku lehčí skupina. Zároveň by se nám líbila nějaká nová destinace.

Prozradíš, která?
Kdybychom dostali soupeře z Islandu, tak bychom se vůbec nezlobili (smích).