• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Mužskému A-týmu se pomalu, ale jistě plní soupiska pro sezónu 2024/2025. Dalším borcem, který bude nadále oblékat chomutovský dres je Ondřej Kovář. Daniel Hušek pak ve svém výběru počítá i s trojicí mladíků.

Žatecký rodák Ondřej Kovář působí v Chomutově prakticky celou basketbalovou kariéru. Dva metry a tři centimetry vysoký pivot má kromě chomutovského dresu pouze jeden start za Děčín, jehož dres oblékl během „coronové sezóny“ 2020/2021, kdy dres tamějšího Armexu oblékl proti GEOSANU Kolín v rámci duelu Českého poháru. Vysoký pivot stihl v poslední sezóně v chomutovském dresu 25 utkání, ve kterých odehrál 547 minut, zapsal 210 bodů. Poslední dva ročníky můžou být pro chomutovskou osmnáctku průlomové, neboť zapsala několik nových osobních maxim. Kovář si v uplynulých dvou letech vytvořil osobní maximum v plus/mínus, asistencích, užitečnosti a v doskokách. „Do Ondry vkládáme velké očekávání a věříme, že by mohl nahradit Petra Macháče,“ řekl trenér Daniel Hušek k podpisu Kováře.

V současné době čítá soupiska mužského kádru sedm jmen. Ondřej Kovář doplnil už dříve zveřejněnou šestici Adam Mladý, Filip Morávek, Jakub Seifert, Vít Slabihoud, Jan Vosejpka a Jakub Weig. Do širšího kádru chomutovského áčka bude patřit také trojice mladíků, kterou tvoří Michal Bureš, Štěpán Polák a Vojtěch Čermák. „Michal Bureš už s námi byl v loňské sezóně. Štěpán Polák se vrací po zranění a půlroční pauze a z Děčína se nám vrátil Vojta Čermák, kterého bychom už chtěli letos zapojit do rotace v ligových zápasech,“ popsal okolnosti působení zmíněné trojice v A-týmu trenér Daniel Hušek.