• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Po trojici Adam Mladý, Filip Morávek a Jakub Seifert mají Levharti další tři hráče pro následující ročník. V Chomutově i nadále bude působit trio Vít Slabihoud, Jan Vosejpka a Jakub Weig. Naopak s klubem se po čtyřech sezónách loučí Jonáš Písařík.

Prvním ze zmíněné trojice podepsaných hráčů je osmnáctiletý odchovanec chomutovského basketbalu Vít Slabihoud. Pivot, který letos nosil na zádech dvojitou nulu zapsal za Levhartí áčko zatím 34 utkání, v nich odehrál 252 minut na palubovce a zaznamenal 45 bodů. Bez devíti centimetrů dvoumetrový Slabihoud současně ještě stíhal zápasy za B-tým a juniory.

Druhým do party je dvacetiletý pivot Jan Vosejpka. Chomutovský odchovanec, jenž za A-tým nastoupil premiérově už v sezóně 2021/2022 odehrál letos za mužské áčko pět utkání, ve kterých odehrál 32 minut a zaznamenal 15 bodů. Kromě Levhartího áčka nastupoval také za mužský B-tým.

Třetím borcem, který si prodlouží chomutovské angažmá je klíčový rozehrávač Jakub Weig. Jednadvacetiletý rodák z Prahy přišel do Chomutova před loňskou sezónou z pražské Slavie a zařadil se mezi hlavní opory chomutovského celku. Levhartí dres oblékl celkem v šestadvaceti soutěžních duelech na hřišti strávil 640 minut a jeho střelecké konto se zastavilo na čísle 292 bodů. Ze zatím šesti borců, jenž podepsali s klubem nové smlouvy je Weig jediným „cizincem“ v kádru áčka, neboť pětice Mladý, Morávek, Seifert, Slabihoud, Vosejpka - je chomutovskými odchovanci.

Druhým jistým odchodem po Petrovi Macháčovi je Jonáš Písařík, který chomutovský dres oblékal během posledních čtyř sezón. „S Džonym jsme se společně dohodli na ukončení naší spolupráce. Chceme mu za ty roky poděkovat a popřát hodně štěstí v další etapě,“ vysvětluje konec Písaříka trenér Daniel Hušek.