• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Po odchodu čtyřech opor hlásí Levhartice jednu staronovou tvář. Do Chomutova se po dvou letech vrací pivotka Kateřina Rokošová. Rodačka z Mostu oblékala v posledních dvou letech dres pražské Slavie, kromě sešívaného dresu oblékla také dres národního týmu.

Rodačka z Mostu oblékla dres Chomutova poprvé v sezóně 2010/2011, kdy posílila mladší žákyně. V Chomutově setrvala ještě další dvě sezóny, než se vrátila do pražské Sparty a následně do Karlových Varů. Do Chomutova se bez sedmi centimetrů dvoumetrová Rokošová vrátila v sezóně 2019/2020, kdy Levhartice postoupily do nejvyšší soutěže. Rokošová oblékala chomutovský dres v následujících třech ročnících, ve kterých zapsala celkově 58 soutěžních utkání.

Po sezóně 2020/2021 se Rokošová rozhodla pro návrat do hlavního města, avšak ne do Sparty, ale do Slavie. V sešívaném dresu se vypracovala na z největších opor pražského celku, čehož si všiml také realizační tým národního týmu. V červnu 2022 oblékla premiérově dres národního týmu v přípravném duelu proti Polsku, ve kterém odehrála necelých dvanáct minut. Na podzim roku 2023 pak přidala dvě utkání v rámci kvalifikace na Eurobasket 2025, ve které však všichni účastníci skupiny I jen "trénují", neboť jak Česko, tak také Itálie, Německo a Řecko budou hostit evropský šampionát basketbalistek. Mostecké rodačce se proti Levharticím pravidelně dařilo a v prosinci 2023 si v duelu s Chomutovem vytvořila také osobní bodové maximum v CHANCE ŽBL, když v duelu 9. kola zaznamenala na palubovce Městské sportovní haly v Chomutově 28 bodů, ke kterým navrch přidala 14 doskoků.

„Jsme rádi, že se nám podařilo s Kačkou domluvit. Takových pivotek, jako je ona je minimum, určitě by se měla zařadit mezi naše nejlepší hráčky,“ řekl majitel klubu Petr Drobný, která v minulosti hrála v chomutovské mládeži. Radost z příchodu Rokošové má také trenér Pavel Staněk. „Příchod Kačky byla naše priorita, je to hráčka, kterou jsme potřebovali,“ uvedl trenér Pavel Staněk.