• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

V úterý 11. června odstartoval v Humpolci letošní ročník CHANCE Profi Tour v basketbalu 3x3. Levhartice, které obhajují loňské prvenství, potvrdily očekávání a turnaj v Humpolci vyhrály.

CHANCE Profi Tour 2024 má letos naplánované tři zastávky. Kromě Humpolce zavítá tour v sobotu 15.6. do Chomutova na bývalý letní stadion a v sobotu 26.6., respektive v neděli 27.6. je naplánován Finálový turnaj, který se uskuteční na Náměstí republiky. Jak už bylo zmíněno, tak letošní tour, které se kromě Levhartic účastní dalších pět celků CHANCE ŽBL, začala v Humpolci na Vysočině. Levhartice byly nalosovány do skupiny B, kde vyzvaly Slovanku a KP TANY Brno. V prvním utkání se Slovankou se hrálo až do konce desetiminutového času, po kterém na tabuli svítil konečný stav 18:14 z pohledu Slovanky. Druhé utkání už bylo značně rychlejší, neboť Levhartice deklasovaly KP TANY Brno 21:4. Konečné druhé místo ve skupině B poslalo chomutovské šelmy do čtvrtfinále proti Brandýsu nad Labem, který ve skupině A prohrál 12:14 s brněnskými Žabinami a 14:16 s SBŠ Ostrava.

Čtvrtfinálový souboj Levhartic s Brandýsem skončil před vypršením časového limitu a s radostí Levhartic, které porazily loňského nováčka CHANCE ŽBL 21:14. Semifinálovým soupeřem Levhartic se staly hráčky SBŠ Ostrava, které ve skupině A zdolaly jak už bylo zmíněno Brandýs 16:14, ale také Žabiny, které hráčky z moravskoslezské metropole po boji udolaly poměrem 15:14. První místo Ostravankám zajistilo jednozápasové volno a čekání na soupeře, kterým, jak už bylo zmíněno se staly Levhartice.

Chomutovská čtyřka ve složení Bartoňová, Brejchová, Fučíková, Rylichová si poradila o Ostravou poměrem 21:13 a postoupila do finále, kde se jejich soupeřem staly hráčky brněnských Žabin, jež ve čtvrtfinále vyřadily městského rivala poměru 16:13 a v semifinále Brňanky vyzrály nad Slovankou, nad kterou zapsaly výhru 19:14.

Finále bylo poměrně jasnou záležitostí pro Levhartice, které porazily Žabiny vysoko 21:8 a navázali tak úspěšně na loňské celkové vítězství v premiérovém ročníku tour v basketbalu 3x3. Jak už bylo zmíněno, tak další část letošní tour je na programu v sobotu 15. června a pro chomutovské fanoušky je to o to zajímavější, neboť turnaj se uskuteční na bývalém letním stadioně u Městského parku v Chomutově.