• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Zhodnocení prvních zápasů MČR

Levhartice Chomutov x BŠ Tygři Praha 12:43

Ze strany soupeřek byl na nás vyvíjen extrémní tlak od první minuty, a to nejen na hráčku s míčem, ale i na hráčky bez míče. Soupeřky si nás "přidržovaly" a nechtěly nás k míči vůbec pustit. Nás to velmi zaskočilo a těžko jsme se s tím vyrovnávaly, zejména v prvním poločase. O přestávce jsme se holky snažily uklidnit a podpořit, a ony si tak postupně dokázaly najít cestu k alespoň nějakému smysluplnému zakončení. Přestaly se bát a couvat a donutily soupeřky faulovat. Naše úspěšnost zakončení nebyla valná, ale herní projev ve druhém poločase byl o dost lepší.Tygři Praha jsou pravděpodobně jedni z favoritů tohoto mistrovství, a tak porážku o třicet bodů nebereme jako tragédii.


Levhartice Chomutov x BK Studánka Pardubice 25:56

Do druhého zápasu jsme chtěly vstoupit lépe, bohužel na holkách byla vidět velká nervozita, což se podepsalo na tristním výkonu v první čtvrtině. Nebyly schopny splnit jednoduché pokyny, nešly proti míči, špatně bránily, schovávaly hlavu v dlaních. Jakoby zapomněly vše, co je zdobilo po celou sezónu. Skóre 0:21 po první čtvrtině bylo pro nás doslova ledovou sprchou. Od druhé čtvrtiny byly Levhartice Pardubicím důstojným a vyrovnaným soupeřem. O to víc první čtvrtina mrzí.

Po zápasech některé holky neměly vůbec dobrou náladu, zřejmě očekávaly lehčí soupeře, ale procházka městem, zábava na hřišti a limča u řeky v centru Ostravy je zase trochu rozveselila. Věříme, že z nich nervozita již opadla a těšíme se na sobotní výkony.