• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Levhartice hlásí novou tvář ve svých řadách. Tou je čtyřiadvacetiletá rozehrávačka Markéta Löflerová, která naposledy působila Pečkách. Pražská rodačka hrála ŽBL naposledy v ročníku 2017/2018, kdy nastupovala v dresu pražské Slavie.

I přes tyto zkušenosti však původně nepřicházela do Chomutova jako hráčka. „Asi není tajemstvím, že mým partnerem je Petr Treml, který se stal trenérem levhartic v kategorii U17 a 19 a se kterým jsem se přestěhovala do Chomutova. Mým osobním cílem je trénování mladých hráček a tak jsem se s vedením klubu nejdříve domluvila na zapojení u nejmladších kategorií,“ přibližuje situaci Löflerová. „Vzhledem k posezónním změnám potřebujeme tým posílit téměř na všech pozicích a tak jsme spojili příjemné s užitečným a nabídli Markétě zapojení se nejen do trénování ale i do přípravy A týmu. Z našeho pohledu je propojení trénování mládeže a aktivního hraní pro svěřence inspirativní a zapadá do konceptu klubu kdy je prioritou výchova mládeže a její postupné zapojování do A týmů,“ doplňuje Löflerovou sportovní manažer žen Jakub Kadlec.

Bez čtyř centimetrů 1,80m vysoká hráčka nějakou dobu zvažovala nabídku na své působení v kádru Levhartic. „V Pečkách je výborná parta holek, takže jsem je nechtěla opouštět. Na druhou stranu ŽBL je ŽBL a ráda bych dokázala, že na to mám,“ nastiňuje Löflerová, která má před sebou ještě hodně práce. „Myslím, že teď jsem tak na 30% své formy, ale trénuji dvakrát denně a mám měsíc a půl na to, abych se do toho dostala,“ říká odhodlaně Löflerová. Pro absolventku Modřanského gymnázia nebude kádr Levhartic neznámou. „Míšu Krejzovou znám z USK a Zuzku Kučerovou z první ligy,“ konstatuje Löflerová.

Sportovní manažer Jakub Kadlec tak může pro ŽBL počítat se službami Kateřiny Bartoňové, Michaely Krejzové, Zuzany Kučerové, Terezy Vorlové a nově také Markéty Löflerové. Zmiňovanou pětku doplňuje Valentýna Kadlecová a další její kolegyně z juniorek jako jsou například Johana Staňková nebo Lucie Ceralová (všechny tři si aktuálně plní reprezentační povinnosti). Kdo tým doplní a hlavně, kdo ho povede z pozice hlavního trenéra se dozvíme v příštích dnech a týdnech.