• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Klíčový podpis pro Levhartice, výborná zpráva pro město a pro fanoušky. Nejlepší střelkyně uplynulého ročníku CHANCE ŽBL NaJai Pollard bude i v příští sezóně oblékat Levhartí dres.

Celým jménem Najai Jasmene Wynn-Pollard přišla do Chomutova krátce před startem uplynulé sezóny. Už od první chvíle si získala fanoušky svými výkony i chováním mimo hřiště. Šestadvacetiletá americká hvězda ovládla střeleckou tabulku CHANCE ŽBL, když ve 27 duelech zapsala 515 bodů! Pro Levhartice urvala famózním výkonem bronzovou medaili, když ve čtvrtém utkání o bronz zapsala 27 bodů a 23 doskoků a její užitečnost se v posledním utkání sezóny zastavila na čísle 50. Ve FINAL 4 EWBL pak pomohla Levharticím k zisku evropského poháru i přesto, že se v semifinálovém duelu zranila a nic nenasvědčovalo tomu, že by do finále mohla vůbec zasáhnout. Ještě, než opustila Česko, tak na vlastní popud uspořádala několik tréninku pro chomutovskou basketbalovou mládež. Fanoušky si pak získala také svým rozhovorem, ve kterém mluvila o důležitosti rodiny a víry.

„Podepsat Jai byl náš nejdůležitější úkol. Jsem rád, že se nám to s Kubou Kadlecem povedlo,“ říká s nadšením majitel klubu Petr Drobný. „Jai si získala fanoušky, spoluhráčky a vlastně celé naše okolí svým přístupem jak k basketu, tak i k životu. Je to opravdový profesionál. Pevně věříme tomu, že bude naším základním kamenem k dobré reprezentaci klubu a města v EuroCupu,“ dodal Drobný.

Vůbec poprvé v historii klubu se tak v jedné sezóně sejdou v týmu dvě americké hráčky, neboť ještě před Pollard podepsala smlouvu s klubem pivotka Yemiyah Morris. Pavlu Staňkovi s Petrem Tremlem se tak začíná rýsovat zajímavý a kvalitní kádr. Kromě amerického dua Morris & Pollard mají v týmu nestárnoucí Kateřinu Bartoňovou, po zranění se vracející Zuzanu Kučerovou, vycházející hvězdu Valentýnu Kadlecovou, ale i další čtveřici mladých reprezentantek, kterou tvoří Eliška Brejchová, Monika Fučíková, Jesika Hibalová a Johana Staňková. O svou šanci bude bojovat také odchovankyně Barbora Jorová. Minimálně dokonce roku je pak ze hry zraněná kapitánka Michaela Krejzová, kterou následující týden čeká důležitá operace.