• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Levhartice získaly třetí Američanku ve své historii. Chomutovský dres bude v následující sezóně oblékat bez dvou centimetrů dvoumetrová Yemiyah Morris.

Rodačka ze San Bernardina z Kalifornie má za sebou premiérovou sezónu v Evropě, kterou načala působením v řeckém klubu Dafni Agiou Dimitriou, kde odehrála 23 utkání s průměrem double-double, když rekordním počinem v jednom utkání bylo 28 bodů a 24 doskoků. V půlce března se pak přesunula do tureckého Elazig IL Ozel Idare, v jehož dresu stihla 8 startů a opět zaznamenala průměr double-double, tentokrát s rekordním počinem 37 bodů a 20 doskoků. Ještě, než se čtyřiadvacetiletá pivotka přesunula do Evropy, absolvovala Státní Univerzitu v Mississippi, kde získala bakalářský titul v umění a vědě. Před odchodem do Evropy oblékala také dres West Virginia Mountaineers.

„Máme radost, že se nám s Yemiyah podařilo domluvit,“ říká s radostí majitel klubu Petr Drobný. „Získali jsme vysokou pivotku, jejíž čísla z Evropy vypadají parádně. Věřím, že díky Yemiyah budeme v Evropě konkurence schopní,“ dodává k příchodu vysoké Američanky, která je ve své rodině nejmladší ze čtyř dětí, Petr Drobný.

S příchodem Yemiyah Morris má tak trenérské duo Pavel Staněk s Petrem Tremlem k dispozici devět hráček. Kromě Morris budou Levhartí dres oblékat Kateřina Bartoňová, Jesika Hibalová, Barbora Jorová, Valentýna Kadlecová, Eliška Brejchová, Monika Fučíková, Zuzana Kučerová a Johana Staňková.