• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Krátce před startem Renomia ŽBL dochází ke změnám na střídačce Levhartic. Vedení klubu odvolalo dosavadního hlavního kouče Tomáše Pavelku a k družstvu povolalo Pavla Staňka, jenž povede ženy společně s Petrem Tremlem do úvodních dvou bitev s Hradcem Králové a USK Praha.

Podle manažera ženského celku Jakuba Kadlece došlo ke vzájemné dohodě, že Tomáš Pavelka opustí lavičku Levhartic. „Příprava neprobíhala podle našich představ, což je zodpovědnost trenéra, proto jsme se domluvili, že u týmu skončí,“ vysvětluje člen vedení. „Máme v hledáčku velmi zkušeného trenéra, jehož jméno představíme v horizontu několika dní,“ doplňuje.

Každopádně už nyní je jasné, že první dva zápasy odkoučuje dvojice Pavel Staněk – Petr Treml, která u týmu zůstane i po příchodu nového hlavního kouče. „Pavel je dlouhodobě důležitou součástí naší organizace. Trénoval mužské áčko, je asistentem u U19 a nyní po dohodě posílí i realizační tým žen na celou sezónu, jakmile představíme nového trenéra, bude jedním ze dvou asistentů,“ přibližuje jeden z majitelů oddílu, z jehož slov je patrné, že pozice Petra Tremla se nemění.

Setrvání Tomáše Pavelky v rámci chomutovské organizace je předmětem dalších jednání, která v tuto chvíli ještě nejsou definitivně u konce. „Má od nás nabídku zůstat a věnovat se mládeži a ženskému béčku,“ uzavírá Jakub Kadlec.