• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Listopadová reprezentační přestávka se nese spíše ve znamení tréninkových kempům, než zápasových bojů, i přesto se deset chomutovských basketbalistek navlékne do reprezentačního dresu.

V nejvyšší kategorii by svou zápasovou premiéru v národním týmu mohla odbýt chomutovská odchovankyně Valentýna Kadlecová, která si už v uplynulé sezóně vyzkoušela reprezentační kemp, do utkání však nezasáhla. České ženy čeká ve čtvrtek 24. listopadu souboj v Amsterodamu s Nizozemskem. Nicméně podle posledních zpráv se do zápasové nominace nedostala.

Valentýna Kadlecová tak nedoplní své spoluhráčky ze stříbrného týmu do dvaceti let, který se sejde v Klatovech. Chomutovské barvy tak bude reprezentovat čtveřice Eliška Brejchová, Lucie Ceralová, Jesika Hibalová a Johana Staňková.

Součástí stříbrného týmu byla také Monika Fučíková, která jede na reprezentační sraz 3x3, kde jí v Brandýse nad Labem doplní další Levhartice a to Nikola Strádalová.

Už od neděle 20. listopadu se v Klatovech připravuje reprezentace U17 a U18, kde náš klub zastupuje trojice Valentina Čermáková, Marie Staňková a Natálie Svobodová.

V uplynulém měsíci se pak uskutečnil reprezentační kemp žen U15, kde se pod vedením chomutovského trenéra Petra Tremla připravovala také chomutovská Nikola Rumlová.

Kromě reprezentační výběrů stojí za zmínku také oblastní výběry a to konkrétně oblastní výběr severních Čech U14, kterého se v minulém týdnu pod vedením Petra Drobného zúčastnily Levhartice Anežka Vávrová, Denisa Uhlíková, Kateřina Konopková a Anastázie Doksanská.