• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

C h o m u t o v – Mládežnickým celkům startuje sezóna a tady je přehled jejich soupisek.

Juniorky v minulé sezóně táhly i hráčky, které pravidelně naskakovaly v A-týmu žen, kam už dvě věkově spadly. „V devatenáctce oproti loňské sezóně nebudou působit Lucie Ceralová a Markéta Najmanová, které přechází do dospělých, a Jindřiška Hrubá se stěhuje do Hradce Králové,“ říká kouč Petr Treml.

„Přestože většina týmu zůstává pohromadě, budeme muset v našich řadách najít nové bodové lídry, protože zrovna Ceralová s Hrubou patřily mezi tři nejvíce bodující hráčky,“ doplňuje. Motivací pro všechny členky může být ještě větší zapojení do nejvyšší soutěže žen. „Letos plánujeme větší zapojení juniorek do tréninkového procesu žen, takže věřím, že využijí svoji šanci, když ji dostanou i v utkání,“ uvádí asistent Jozefa Rešetára.

Juniorky:

Klára Bittnerová, Martina Blahová, Ema Bozděchová, Valentina Čermáková, Ema Jančárková, Barbora Jorová, Valentýna Kadlecová, Adéla Kočí, Ela Salačová, Eliška Staňková, Johana Staňková, Marie Staňková, Aneta Strádalová, Nikola Strádalová, Natálie Svobodová.

Obdobná situace je i v kádru kadetek, odkud se o kategorii výš přesouvají Adéla Kočí a Natálie Svobodová. „Výrazně nám pomohly především v první polovině sezóny, protože z celého týmu byly obě druhoročačky a byly tedy lépe připravené na fyzickou hru než jejich o rok až o dva mladší spoluhráčky,“ vzpomíná Petr Treml.

Pozitivně vypadá posun starších žaček věkově do kadetek, protože na konci minulé sezóny zažily velký úspěch na mistrovství republiky, kde skončily druhé. „Příchod hráček z žákovské kategorie je určitě slibný, ale bude záležet na nich, jak si poradí s přechodem mezi starší spoluhráčky, protože mezi kategorií do patnácti a do sedmnácti let je velký fyzický i basketbalový rozdíl. Hodně z nich ale už vloni za kadetky nastupovalo, takže si myslím, že si s přechodem poradí bez problémů,“ doufá kouč.

Kadetky:

Klára Bittnerová, Ema Bozděchová, Valentina Čermáková, Julie Drtíková, Ema Jančárková, Kateřina Kloudová, Alexandra Krstičová, Sarah Krstičová, Beáta Pěničková, Veronika Pichrtová, Ela Salačová, Marie Staňková, Aneta Strádalová, Jana Tranžíková, Jana Vrátilová.

Junioři už v minulém ročníku měli nakročeno do extraligy, ale v kvalifikaci jim to nevyšlo, přesto mají nyní stejný cíl. „Chceme postoupit do kvalifikace, protože máme mužstvo, které skončilo jako první nepostupující, tudíž chceme dokázat, že výš patříme,“ prozrazuje Daniel Hušek, „skvělou zprávu pro nás je i navázání na spolupráci s Grizzlies Plzeň, odkud k nám budou hostovat opět tři hráči, kteří s námi hráli již minulý rok.“

Podobně jako jsou provázané ženské celky, platí to i pro muže. „Velkou část letní přípravy jsme absolvovali společně od kategorie sedmnáctek až po áčkové muže. V sezóně v tomto trendu hodláme pokračovat a věříme, že tyto zkušenosti kluci přenesou právě do ligových zápasů. Navíc všichni hráči věkově patřící pouze juniorů budou hrát minimálně za jeden mužský celek. Všichni budou pravidelně hrát za B-tým a hráči jako Filip Morávek či Vít Slabihoud momentálně bojují o svoji pozici v A-týmu,“ připojuje.

Junioři:

Jan Vosejpka, Kyrylo Kosenko, Mattias Kundert, Filip Morávek, Martin Čech, Vít Slabihoud, Michal Bureš, Vojtěch Čermák, Jaromír Šrámek, Vladislav Pakaev, Šimon Frous, Jakub Černý, Ondřej Jílek, Pavel Plechatý, Štěpán Polák.

Sedmnáctka byla v minulé sezóně hodně mladá a dlouho bojovala ve spodní skupině, tentokrát však míří výš. „Chtěli bychom zabojovat o postup do finálové skupiny, i když jsme si plně vědomi kvality našich soupeřů,“ říká hlavní trenér. „Budeme mít zkušenější mužstvo složené přibližně napůl z druhoročáků a prvoročáků. A z důvodu širokého kádru nebudeme mužstvo doplňovat hostujícími hráči z Děčína jako minulý ročník, abychom měli co největší zápasové vytížení pro naše hráče,“ uzavírá Daniel Hušek.

Kadeti:

Michal Bureš, Vladislav Pakaev, Vojtěch Čermák, Vojtěch Heluz, Jaromír Šrámek, Dan Novotný, Ondřej Svejkovský, Pavel Plechatý, Štěpán Polák, Kolář, Vurma, Lukáš Kučera, Martin Vrabec, Marek Sekáč, Filip Hrdlovič.