• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Po deseti letech se do Chomutova vrací česká mužská seniorská reprezentace. V sobotu 27.8 přivítá národní tým v chomutovské ROCKNET ARÉNĚ Maďarsko. Pro hokejovou arénu půjde o basketbalovou premiéru.

V srpnu 2012 se představila mužská reprezentace v Chomutově naposledy, když v kvalifikaci o evropský šampionát 2013 Lvi postupně přivítali na palubovce městské sportovní haly Itálii, Turecko, Bělorusko a Portugalsko. V tehdejším týmu už vzkvétala hvězda Tomáše Satoranského, který by měl být hlavním lídrem českého týmu v bitvě proti Maďarsku. Trenér Ronen Ginzburg by měl mít v Chomutově tým v nejlepším možném složení, neboť týden po chomutovském duelu začíná v Praze domácí skupina evrpoského šampionátu!

„Ve hře bylo Brno, Liberec a Chomutov, jsme rádi, že se nám tuto prestižní záležitost podařilo získat do Chomutova,“ říká jeden z představitelů Levhartů Jakub Kadlec, jenž byl jedním z hlavních iniciátorů zmíněného duelu v Chomutově. Jak už zbylo zmíněno, tak hokejová ROCKNET ARÉNA zažije svou basketbalovou premiéru. „Od doby kdy arénu postavili jsme všichni kolem basketu měli takový tajný sen, že bychom tam jednou chtěli zažít plnou halu na basketbalovém duelu, teď věříme, že se nám to splní,“ doplnil s úsměvem na tváři Kadlec, jenž zároveň ví, že bez spolupráce místních lidí a subjektů by to nešlo. „Poděkování patří městu Chomutov a hokejovým Pirátům, kteří odehrají už dohodnuté přípravné utkání v sousední Kadaní,“ dodal závěrem Kadlec.

ROCKNET ARÉNA se v předprodeji vstupenek postupně zaplňuje, tak neváhejte a kupte si také vstupenky na souboj Lvů s Maďarskem!