• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Start mládežnických soutěží už se blíží, takže teď je ten nejlepší čas podívat se, v jakém systému týmy Levhartů absolvují nejbližší ročník. Dívky si zahrají o titul mistryň a chlapci o postup ze druhé nejvyšší soutěže.

Extraliga juniorek a kadetek

Mladé Levharice v kategoriích do devatenácti i sedmnácti let budou nastupovat v nejvyšších tuzemských soutěžích, které Výbor ČBF pro aktuální sezónu vypsal. Takže zálohu pro dospělý ženský tým čeká řada kvalitních zápasů.

Oba dívčí výběry odehrají na úvod základní část, během které se střetnou se svými soupeřkami dvoukolově doma–venku. Juniorky začínají 18. září a základní část jim končí 24. dubna 2022. Kadetky startují o týden později 25. září a dlouhodobou část dohrají 1. května 2022.

Družstva umístěná po základní části na prvním až osmém místě postupují na turnaj o titul mistra České republiky. Poslední dva celky sestupují do kvalifikace o extraligu, kde narazí na nejlepší týmy z druhé nejvyšší soutěže juniorek a kadetek.

Turnaj o titul Mistr České republiky je třídenní podnik, kde se hraje formou pavouka. Na úvod první vyzve osmého, druhý sedmého a dále. Následně se utkají poražení a vítězové, třetí hrací den nabídne souboje o umístění na sedmém, pátém, třetím a první místě.

Celostátní liga juniorů a kadetů

Naopak chlapci budou v obou věkových kategoriích hrát druhou nejvyšší soutěž, ze které mají šanci postoupit nahoru. Juniorské soutěže jsou primárně vypsané pro hráče narozené v letech 2003 a 2004, kam však mohou bez omezení nastupovat i kadeti, to jsou hráči narození mezi lety 2005 a 2006.

Celostátní liga je v základní části rozdělená na tři skupiny, mladí Levharti se v té áčkové utkají dvoukolově každý s každým doma-venku. Junioři začínají nový ročník 6. listopadu a základní skupina jim končí už 19. prosince, kadeti ve své skupině zahajují 13. listopadu a finišují 9. ledna 2022.

Po základních skupinách bude vytvořená finálová skupina, do které se probojují mužstva umístěná na prvním a druhém místě. Tam se potkají systémem každý s každým bez započtení výsledků ze základní části, dva nejlepší postupují do kvalifikace o extraligu.

Zbylé týmy, tj. od třetího místa, zůstávají ve svých skupinách a zopakují si v podstatě základní část se započtením výsledků ze základní skupiny. Dva nejhorší sestupují.