• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Dvacet dnů, to je přesně pauza mezi posledním zápasem Levhartic v roce 2021 a prvním v roce 2022. Levhartice na domácí palubovce přivítají Žabiny Brno. Přijďte chomutovské basketbalistky podpořit do sportovní haly a pomoc jim pokořit slavnější brněnský tým. Utkání začíná v MSH Chomutov od 19:30.

Svěřenkyně Jozefa Rešetára se vrací po dvaceti dnech do zápasového kolotoče RENOMIA ŽBL, jejich soupeřem bude druhý tým tabulky - Žabiny Brno. Brňanky, jenž si zahrají šestnáctifinále EuroCupu, mají v české nejvyšší soutěži na kontě zatím pouze osm odehraných duelů, v nižch podlehly pouze USK 69:91. To Levhartice, které okupují sedmou příčku odehrály jedenáct utkání, ve kterých zaznamenaly tři výhry a osm porážek.

Jozefu Rešetárovi bude nějaký čas chybět americká opora Jordan Reynolds, která zatím zůstává doma za oceánem. „Problém je s povolením dlouhodobého pobytu. S konzulátem v Los Angeles finalizujeme potřebné dokumenty. Bohužel to nešlo udělat v předstihu a už vůbec ne během pobytu zde, a to kvůli vytíženosti a covidovým omezením evropských konzulátů. Snad se nám to podaří vyřešit co nejdříve a Jordan zamíří zpět do České republiky,“ vysvětluje nepříjemnost kolem rodačky z Portlandu sportovní manažer žen Jakub Kadlec.

Naopak jedna staronová tvář se v dresu Levhartic proti Žabinám představí. „Během svátků se k nám vrátila Monika Satoranská, jež přerušila kariéru loni na podzim kvůli těhotenství, po narození dcery začala ale velmi brzy trénovat a dokonce i hrát za prvoligové Nusle, takže nepříjde nepřipravena,“ představil Kadlec staronovou tvář v chomutovském dresu. Osmadvacetiletá rodačka z Prahy odehrála ve své kariéře za Levhartice 25 utkání, během nichž zapsala 258 bodů, 157 doskoků a 39 asistencí.

Utkání 13. kola Renomia ŽBL začíná v MSH Chomutov v pátek 7.1. od 19:30.